Messaggio
 • Direktiva EU e-zasebnosti
  EU e-Privacy Directive

  Ta spletna stran uporablja piškotke za avtentikacijo, navigacijo in druge funkcije. Z uporabo naše spletne strani, se strinjate, da se lahko postavi te vrste piškotkov na vaši napravi.
  This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

  Oglejte si e-Direktivo o zasebnosti
  View e-Privacy Directive DocumentsKEMPLAST

Dodatki za nego obutve KEMPLAST

Vaša obutev ščiti vaše zdravje, zato je potrebno poskrbeti, da bo obutev vedno primerna za uporabo. Ne glede na vrsto obutve je postopek vedno enak.

KAKO PRAVILNO NEGOVATI OBUTEV?

1. ČIŠČENJE obutve je pomemben del nege obutve. Obutev je potrebno dobro očistiti blata in ostale umazanije. Če je obutev umazana, da s ščetko ne morete odstraniti vse umazanije, priporočamo uporabo spreja ShoeActiveFoam, ki vsebuje čistilno peno. Le tako lahko popolnoma odstanite madeže z obutve. Po uporabi pene pustite, da se obutev popolnoma posuši. Za trdovratne madeže na velur ali nubuk usnju uporabite še radirko ali ščetko velur nubuck. Le s popolnim čiščenjem boste obutev pripravili za pravilen nanos sredstev za nego in zaščito obutve.

2. IMPREGNACIJA je najpomembnejša faza nege obutve, saj le s tem pripomoremo, da je obutev, ki nas varuje pred zunanjimi vplivi primerno zaščitena. Vedno nanesemo najprej Waterproof spray v zelo tankem nanosu z 20 cm razdalje. Postopek, ko se prvi sloj posuši, ponovimo še 2-3x odvisno kako dobro zaščito hočemo. Šele po popolno suhi impregnaciji lahko začnemo nanšati ostale vrste zaščite - Waterproof kremo ali Mast za usnje.

3. NEGA je faza, kjer obutvi povrnemo prvotni vizualni izgled in tehnične lastnosti. Velur ali nubuk usnju s sprejem Velur in Nubuk lahko osvežimo barvo in dodatno zaščitimo. Za gladko usnje priporočamo Blisk loščilo in Onix kremo, odvisno od vrste usnja. Za osvežitev notranjosti obutve pa priporočamo Shoe Deo Active, ki preprečuje nastanek glivic.

4. KRTAČENJE ALI LOŠČENJE. Obuteve iz gladkega usnja zloščimo, da dobi sijaj, hrapavo usnje pa skrtačimo, da dobimo hrapav učinek.

 


Pridružite se nam tudi na Facebook-u ali nam sledite preko Twitter-ja.

Podpiramo