Messaggio
 • Direktiva EU e-zasebnosti
  EU e-Privacy Directive

  Ta spletna stran uporablja piškotke za avtentikacijo, navigacijo in druge funkcije. Z uporabo naše spletne strani, se strinjate, da se lahko postavi te vrste piškotkov na vaši napravi.
  This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

  Oglejte si e-Direktivo o zasebnosti
  View e-Privacy Directive DocumentsO podjetju

Družba PAMI d.o.o. je družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1993 s preoblikovanjem leta 1990 ustanovljenega podjetja Pamiso d.o.o. Nova Gorica. Osnovna dejavnost podjetja je trgovina z obutvijo in vsemi drugimi izdelki, ki spadajo v prodajo obutve.

Do leta 1998 je družba poslovala le na sedežu v Novi Gorici in je imela 12 zaposlenih. Ukvarjala se je s trgovino na debelo z obutvijo in repromateriali za proizvodnjo obutve ter z dodelavnimi posli s proizvajalci obutve v Sloveniji in republikah nekdanje Jugoslavije. Proizvajalcem je priskrbela in dobavila repromateriale za proizvodnjo obutve ter jim plačala delo, izdelano obutev pa je nato prodala naročnikom. To so bili naročniki iz držav zahodne Evrope (Nemčije, Italije, Nizozemske...), ki so iskali v državah nekdanje Jugoslavije podjetja s poceni delovno silo in s tem poceni izdelavo. Vse materiale za izdelavo je priskrbel naročnik in jih fakturiral Pami-ju. S tem se je izognil tveganju. Pami je potem poskrbel za organizacijo proizvodnje, nadziral proizvodnjo, poskrbel je za vse carinske dokumente in izdelavo obutev dobavil naročniku.

V Sloveniji je družba prodajala obutev različnih vrst in cenovnih razredov ter repromateriale za proizvodnjo obutve vsem takratnim večjim proizvajalcem obutve in večjim trgovskim mrežam z obutvijo. Velik del prihodkov je dosegla tudi s prodajo kupcem iz republik nekdanje Jugoslavije. Del prodaje je odpadel na manjše zasebne kupce na območju Slovenije, ki so po letu 1990 množično odpirali lastne trgovine. Obutev se je skoraj v celoti uvažala iz različnih držav sveta, največ s Kitajskega in iz držav Daljnega vzhoda in iz Italije.

Največji problem v letih od 1995 do 1998 je bila plačilna nedesciplina, tako slovenskih kupcev kot tudi kupcev iz republik nekdanje Jugoslavije. Zaradi neplačanih terjatev je družba utrpela veliko škodo. Te težave in selitev proizvodnje obutve vedno bolj na Vzhod ter s tem zmanjšano zanimanje tujcev za proizvodnjo v državah nekdanje Jugoslavije, so ogrozile obstoj samega podjetja Pami d.o.o.

Zaradi vsega navedenega je vodstvo družbe spremenilo svojo vizijo in se odločilo za lastno maloprodajno mrežo. Družba je začela odpirati lastna maloprodajna mesta po Sloveniji. Od leta 1998 pa do danes je tako odprla več kot 80 maloprodajnih mest po celi Sloveniji in dodatno zaposlila več kot 170 ljudi, največ prodajalcev in poslovodij. Glavni prihodek dosega danes z maloprodajo in načrtuje odprtje novih maloprodajnih mest in s tem povečanje prometa. Še vedno se ukvarja tudi s trgovino na debelo z obutvijo, vendar le s kupci, ki so zanesljivi plačniki ali pa plačujejo v naprej po računih.

Podjetje je mrežo svojih trgovin razdelilo na tri tipe. Največ trgovin, skupaj več kot 60, ponuja žensko, moško in otroško obutev, ki je prepoznavna po ugodnem razmerju med ceno in kakovostjo ter je namenjena širokemu krogu kupcev. Te trgovine nosijo ime *LA SCARPA* in *PAMI*. Pet trgovin ponuja obutev za mlade in nosijo ime *PAPRIKA*. Petnajst trgovin z imenom *ARS* pa ponuja obutev višjega cenovnega in kakovostnega razreda za kupce z večjimi zahtevami. O tem kakšno vrsto obutve bo določena trgovina prodajala in kako se bo imenovala, se vodstvo družbe odloči pri odpiranju vsake posamezne trgovine glede na lokacijo.

Kontakti

Vipavska cesta 50
5000 Nova Gorica

telefon: +386 5/330 - 60 - 00
Fax: +386 5/330 - 60 - 18
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Delovni čas

Od ponedeljka do petka
od 8:00 do 16:00h

Dolgi naziv podjetja: PAMI Proizvodno in trgovsko podjetje, d.o.o. Nova Gorica
Davčna številka: 26598388
Davčni zavezanec: Da
Matična številka: 5531314

TRR: IBAN SI56 0224 1001 2611 936 (NLB d.d.)
IBAN SI56 0313 0100 0308 802 (SKB d.d.)

Telefon: 05 / 330 60 00
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Pridružite se nam tudi na Facebook-u ali nam sledite preko Twitter-ja.

Podpiramo